How to go, Where to visit in Alanya Turkey
 

Upptäck Regionen

Alanya är en stad på Turkiets södra kust - Den Turkiska Rivieran - som erbjuder vad än ditt hjärta åtrår: milslånga stränder, antika städer och världsarv, orörda landskap, klart vatten och fantastiska vikar och inte minst hotellen, basarerna och det stora hamnområdet med alla diskotek och klubbar där festen aldig verkar ta slut, samt caféer och restauranger. Alanya är en stad i Antalyas distrikt och ligger beläget 135 km öster om Antalya. Öster om Alanya ligger distriktet Gazipasa och till väster Manavgat / Side. Alanya är känt som "Pärlan av den Turkiska Rivieran" och har blivit världskänt genom de milslånga och rena sandstränderna, kristallklart vatten och det milda Medelhavsklimatet. Dess historia, många fascinerade naturliga underverk och den multikulturella livsstilen gör Alanya stad till en speciell upplevelse. 

Tack vare de många land- och vattensporter, de färgglada basarerna och det pulserande nattlivet i Alanya har staden blivit en av de mest populära semesterorterna, både för den inhemska befolkningen och Europeiska turister på den Turkiska Rivieran.

En av de mest kända symbolerna av staden är den mäktiga klippan som sträcker sig ut i havet med dess slott från 1200-talet.

I Alanyaområdet bor det ca 230.000 invånare. Staden erbjuder valdigt bra och billiga bussförbindelser.

En ny hamn byggdes, inte allt för länge sedan, en liten bit utanför centrum och den gamla hamnen har helt förnyats!

I centrum, ibland även kallad "gamla stan", finner du hundratals restuaranger, caféer och restauranger och 5 stora nattklubbar.

Självklart kan du hitta många traditionella restauranger och på senare dagar har det även tillkommit möjlighet att välja Italiensk, Mexikansk och Kinesisk cuisine.

I Alanya är shoppingmöjligheterna oändliga och du hittar allt från snabbköp, stora till små matvaru- livsmedelsbutiker (Migros, Metro, Alanyum, Kipa) såväl som juvelerare, läderbutiker, moderna möbelaffärer, frukt- och grönsaksmarknader med lokalproducerade varor och de färskaste frukt- och grönsakerna i området, en saluhall i orientalisk stil.  

Alanya erbjuder även kulturell inspiration med dess museum, bibliotek och internet caféer. 

Den nuvarande befolkningsstrukturen har under de senaste 20 åren gjort Alanya till en mångkulturell stad. När turismen började utvecklas kom de första affärsmännen från Istanbul, Ankara, Izmir och andra städer för att etablera de första hotellen och affärerna. Senare kom utomlandsturkar för att investera i turismen. De bidorg till att sätta Alanya på kartan i Europa. 

Antalyas Internationalla Flygplats går att nås lätt från alla städer i Europa. Körtiden från Antalyas Flygplats till Alanya (per rutt på 125 km) är endast 80 minuter på den relativt nybygda motorvägen. 

De första bosättarna i Alanyaområdet går långt tillbaka, redan före Kristus. Innan upptäckten av turismen levde lokalbefolknigen på jordbruk, fiske och djur- och boskapskötsel. Dessa nomadstammar spenderade den milda vintern i Alanya och under den varma sommaren flyttade de med deras hjordar till Taurusbergens betesmarker. När turismen utvecklades, blev många av dessa fast bosatta i staden istället och en del av näringslivet och började jobba på hotell, butiker och restauranger bl.a.

Genom utvecklingen av infrastrukturen, sjukvården, moderna hotell, villor, lägenheter och affärer, började de första lägenheterna att köpas av Européerna. Idag, på den Turkiska Rivieran, har nu mer än 35,000 Européer köpt egendomar (mest tyskar - ca 15,500). Merparten bor här permanent som våra nya inhemska vänner.

Populariteten av Alanya, både bland lokalbefolkningen och Européer, baseras på den höga kvalitéten på turistanläggningarna, hotellen och stränderna. De milslånga stränderna är öppna för alla. Till och med hotellen är olika jämfört med andra resorter och har kapacitet för 50-100 bekväma och fina rum. De är belägna längs med stränderna eller ligger i centrum och är skötta med en familjär och professionell atmosfär. Upptäck Alanyas historia, natur och kultur. Upplev den turkiska gästfriheten i en familjär atmosfär.

 
+90 (242) 528 73 10
info@alanyaeasyhome.com
Copyright 2004 - 2019 | www.easyhometurkey.se