Finansiering - Inteckningar i Turkiet
 

Finansiering

Att köpa bostad, eller investera i fastigheter i Turkiet är ett viktigt beslut med ekonomiska konsekvenser. Du kan välja att finansiera ditt köp med dina egna likvida medel, eller med lån från ditt hemland, eller genom att ta ut en inteckning i Turkiet det som kallas för Mortgage.
Sedan januari 2008- har utländska investerare möjlighet att ansöka om en inteckning genom en turkisk bank, tillsammans med alla moderna bankprodukter och ett brett utbud av möjligheter för utlänningar. Turkiets ställning på fastighetsmarknaden kommer att bli ännu mer stabil, när det turkiska inteckning systemet har genomförts helt. Detta kommer dock troligen att öka den blomstrande turist ekonomin och pressa fastighetspriserna uppåt. Detta är en av de viktigaste orsakerna, för att kunder ska dra nytta av dessa tidiga möjligheter som finns nu i Turkiet.
Olika val av bolån är tillgängliga för köpare av fastigheter samt för de som är intresserade att investera för buy-to-let egendomar eller kommersiella investeringar.
På Alanya Easy Home med vår kostnadsfria Mortgage Råd service, kan vi ge dig råd om de bästa tillgängliga produkterna på marknaden som passar just dina behov och förutsättningar. Vi kan följa upp hela proceduren steg för steg, använda vår erfarenhet och expertis för att få inteckning vanligtvis inom 24 timmar efter ansökan. Genom våra kontaktnät kan vi påskynda processen, ta kontakt med banken för direkt expert värdering och fastställa värdet på fastigheten till förmån för våra kunder.

Om du planerar att ta ut en inteckning i Turkiet, måste du ta några dokumenter med dig från ditt hem, så kontakta oss innan du reser.

Tips för turkiska Inteckningar:

  1. Var försiktig! Om du behöver en inteckning för att betala för en fastighet i Turkiet, du ska inte sätta en deposition på fastigheten tills du har erbjudandet på plats. Det finns ett antal företag som erbjuder Off- plan inteckningar i Turkiet, en del så mycket som 100%. Om du funderar på att söka en sådan inteckning, vår goda råd är att du talar först med någon som har gått igenom processen med företaget så att du kan kontrollera allt innan du skriver på .
  2. Du kommer att märka begreppen lån till värde(LTV) och Lån till bedömning. Det finns en skillnad mellan de två.
  3. LTV = den procentuella förhållandet mellan lånebeloppet och det beräknade värdet, inte försäljningspriset. Det är inte ovanligt att det beräknade värdet är 20% lägre än försäljningspriset.
  4. Det finns två olika typer av inteckningar i Turkiet. Off-plan och Build. Off-plan egendom är egendom som är till salu innan den är färdigbyggd. Detta kan vara billigare för köparen än att köpa återförsäljning eller avslutade egendom i Turkiet.
  5. Kom ihåg - utländska inteckningar är ett specialiserat område och kan ta lite tid att genomföra. Det rekommenderas att du få oberoende rådgivning från en expert på bolån i Turkiet.
 
+90 (242) 528 73 10
info@alanyaeasyhome.com
Copyright 2004 - 2019 | www.easyhometurkey.se